Välkommen!

Här följer en informationstext kring olika delar av Örebrocupen Innebandy. Vi hoppas att samtliga ledare som följer med på cupen har läst igenom denna och har god kännedom kring informationen. Vi vill samtidigt passa på att hälsa er varmt välkomna till Örebrocupen Innebandy 2022!

Spelklasser och speltid

Till Örebrocupen Innebandy 2022 bjuder vi in lag i spelklasserna F/P 10-16 år, dvs barn födda 2012-2006.

Spelklasserna F/P 10-11 är resultatlösa, vilket innebär att ingen tabell eller resultat får redovisas. Spelklasserna F/P 12-16 delas in i grupper om 4-5 lag, där alla lag möter alla. De två främsta lagen i gruppen går därefter till A-slutspel, övriga lag går till B-slutspel. Vi förbehåller oss rätten att ställa in en spelklass om önskat antal lag inte uppfylls. Samtliga spelklasser spelar med fullstora mål. Vi förbehåller oss rätten att slå ihop två åldersklasser om antalet anmälda lag blir för lågt. De berörda lagen kommer då att kontaktas och tillfrågas, vid eventuella avanmälningar i samband med detta betalas avgifterna tillbaka.

Speltiden i alla matcher är 2 x 15 minuter. Ungefärliga speltider är som följande:
Fredagen: 16.00-23.00.
Lördagen: 07.00-23.00.
Söndagen: 07.00-20.00.

Tiden stoppas vid mål, utvisning och skada.
Max 2 minuters periodpaus.
Ingen time-out tillämpas.

SPELARENOR

Örebrocupen Innebandy spelas i tjugotalet hallar i Örebro och Kumla. Exakta adresser till respektive anläggning kommer närmare cupens start.

OMKLÄDNINGSRUM OCH OMBYTE

Omklädningsrum finns att tillgå på spelarenorna och samtliga skolor förutom på Rudbecksskolan men den ligger i anslutning till Idrottshuset. Omklädningsrummen får delas av samtliga lag och kommer städas efter varje lag. Vi rekommenderar er att inte lämna kvar några saker i omklädningsrummen. Cuparrangören tar ej ansvar för kvarglömda eller borttappade föremål.

PRISER

Priser delas ut efter avslutad final i tävlingsklasser. För lag i icke-tävlande klass delas medalj ut efter sista matchen.

RESULTATSERVICE

Samtliga resultat hittar ni på vår hemsida, https://orebrocupeninnebandy.cups.nu/ under fliken "Resultat".
Alla matcher kommer även sändas live genom Solid Sport: https://solidsport.com/orebrocupen

ÄNDRINGAR I SPELSCHEMA

Sena ändringar kan göras i spelschemat fram till fredag veckan innan cupstart. Se därför till att hålla er uppdaterade med den senaste information på vår hemsida. Vi reserverar oss för sena avhopp i dessa tider, i det fall att ett lag tvingas hoppa av med mindre än en vecka till cupstart kan vi inte garantera matchgarantin. Blir majoriteten av laget sjuka ska ni inte komma på cupen.

MATCHGARANTI

Spelklasserna F/P 10-11 år är resultatlösa och har matchgaranti om fem (5) matcher.
Spelklasserna F/P 12-16 år är tävlande klasserna och har matchgaranti om minst fyra (4) matcher.

Vi reserverar oss mot avhopp två veckor eller närmare till cupstart och walk over.

TRÖJFÄRG

Vid lika tröjfärg byter bortalag. En lista över tröjfärgerna kommer finnas bifogat under fliken Dokument på vår hemsida.

PARKERING

Örebrocupen Innebandys organisation tar inte ansvar för felaktigt parkerade bilar. Gängse parkeringsregler gäller även under cupen. Var vänliga beakta detta. Vidarebefordra gärna denna information till föräldrar och andra anhöriga som kommer för att titta på cupen.

VÄRDESAKER

På förekommen anledning vill vi vädja till er att inte förvara värdesaker, kläder med mera på platser ni inte har uppsikt över. Tävlingsarrangören ansvarar ej för borttappade/förlorade saker.

FÖRSÄLJNING

Om det är godkänt i Svenska Innebandyförbundets protokoll kommer vi att erbjuda kiosker på utvalda platser. I Idrottshuset kommer det också finnas möjlighet att köpa cup t-shirts och cup-hoodies.

ALLERGIER

P.g.a. att det finns deltagare med extrem nötallergi så råder det totalt förbud mot nötter, jordnötter och mandel på både skolorna samt spelarenorna.

DROGFRITT ANSVAR

Cuporganisationen förutsätter att samtliga inblandade i Örebrocupen Handboll agerar drogfritt! Rökning är inte tillåten i skolan eller i arenorna. Särskilt ansvar som goda förebilder läggs på ledarna.

FELSKRIVNINGAR/TRYCKFEL/ÄNDRINGAR

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, tryckfel eller ändringar i våra publikationer (såsom turneringsinformation, spelprogram, hemsida med mera).

FORCE MAJEURE

Nedanstående Force Majeure-klausul gäller vid oförutsedda händelser som förhindrar genomförande av arrangemang och som arrangören inte kunnat förhindra. För att läsa om hur vi hanterar COVID-19, läs nedan paragraf.

Örebrocupen Innebandy är inte återbetalningsansvarig, och är inte heller ansvarig för ekonomisk förlust eller skada, som kan uppstå på grund av händelser som ligger utanför Örebrocupen Handbolls kontroll, exempelvis krigsliknande händelse, eldsvåda, översvämning, avbrott i allmänna kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk, eller andra force majeure-händelser.

HANTERING AV COVID-19 ELLER LIKARTAD PANDEMI

Vi för kontinuerligt dialog med Örebro kommun, Svenska Innebandyförbundet och Örebro Läns Innebandyförbund gällande förutsättningarna för cupen. Vi följer alltid de regler som ställs på genomförande av cupen. För närvarande jobbar vi utefter att spela med publik, detta beslut kan komma att ändras utefter eventuella myndighetsbeslut i framtiden.

Om cupen ställs in pga Covid-19 eller likartade pandemiorsaker före den 11 mars får lagen full återbetalning av samtliga avgifter.
Om cupen ställs in pga Covid-19 eller likartade pandemiorsaker efter den 11 mars återbetalas samtliga deltagaravgifter. Anmälningsavgiften betalas tillbaka med ett avdrag på max 500 kr/lag för redan tagna kostnader.

Viktigt att tänka på är att vi följer de råd och regler som FHM ger. Därför kan begränsningar i hur många lag vi kan hantera och hur många övernattande på cupen vi kan ha ändras under anmälningstidens gång. Ni kan säkra er plats i cupen genom att betala anmälningsavgiften. Datum för inbetalning av anmälningsavgift avgör turordning om antalet lag kommer begränsas.