Välkommen!

Här följer en informationstext kring olika delar av Örebrocupen Innebandy. Vi hoppas att samtliga ledare som följer med på cupen har läst igenom denna och har god kännedom kring informationen. Vi vill samtidigt passa på att hälsa er varmt välkomna till Örebrocupen Innebandy 2025!

Spelklasser och speltid

Till Örebrocupen Innebandy 2025 bjuder vi in lag i spelklasserna F/P 10-17 år, dvs barn födda 2015-2008.

Klasser för spelare födda 2013-2014 & 2014-2015 är resultatlösa, vilket innebär att ingen tabell eller resultat får redovisas samt att de spelar i spelformen 4vs4 plus målvakt med planstorlek 30x15. 

Spelklasserna F/P 2008/2009-2012/2013 delas in i grupper om 4-5 lag, där alla lag möter alla. De två främsta lagen i gruppen går därefter till A-slutspel, övriga lag går till B-slutspel.

Vi förbehåller oss rätten att ställa in en spelklass om önskat antal lag inte uppfylls. Vi förbehåller oss rätten att slå ihop två åldersklasser om antalet anmälda lag blir för lågt. De berörda lagen kommer då att kontaktas och tillfrågas, vid eventuella avanmälningar i samband med detta betalas avgifterna tillbaka.

SPELTIDER
2x15 minuter i alla matcher.
Effektiv tid tillämpas under den sista minuten i A- och B-slutspel.
Speltider (cirka) under
Fredagen: 17.00-22.00.
Lördagen: 07.30-22.00.
Söndagen: 07.30-20.00.

Tiden stoppas vid mål, utvisning, straffslag och oförutsedda händelser. 
Max 1 minuts periodpaus.
Ingen time-out tillämpas.  

SPELARENOR

Örebrocupen Innebandy spelas i tjugotalet hallar i Örebro, Kumla och Lindesberg med Idrottshuset, Eyragatan 1, som har fyra planer under samma tak som huvudarena.

OMKLÄDNINGSRUM OCH OMBYTE

Omklädningsrum finns att tillgå på spelarenorna. Omklädningsrummen får delas av samtliga lag. Vi uppmanar er att inte lämna kvar några saker i omklädningsrummen. Cuparrangören tar ej ansvar för kvarglömda eller borttappade föremål.

PRISER

Priser delas ut efter avslutad final i respektive klass. I A-slutspel får 1:an pokal och medalj, 2:an får pokal. I B-slutspel får 1:an pokal. Resultatlösa spelklasser får sina medaljer i anslutning till sin sista match. Samtliga spelare i de resultatlösa klasserna F/P 2013/2014-2014/2015 får medaljer.

RESULTATSERVICE

Samtliga resultat hittar ni på vår hemsida, https://orebrocupeninnebandy.cups.nu/ under fliken "Resultat".
Alla matcher kommer även sändas live genom Solid Sport: https://solidsport.com/orebrocupen

ÄNDRINGAR I SPELSCHEMA

Sena ändringar kan göras i spelschemat fram till måndag 8/4. Se därför till att hålla er uppdaterade med den senaste information på vår hemsida. Vi reserverar oss för sena avhopp, i det fall att ett lag tvingas hoppa av efter måndag 8/4 kan vi inte garantera matchgarantin. Blir majoriteten av laget sjuka ska ni inte komma på cupen.

MATCHGARANTI

Spelklasserna F/P 2013/2014-2014/2015 är resultatlösa klasser och har matchgaranti om fem (5) matcher.
Spelklasserna F/P 2008/2009-2012/2013 är tävlande klasser och har matchgaranti om minst fyra (4) matcher.

Vi reserverar oss mot avhopp två veckor eller närmare till cupstart och walk over.

TRÖJFÄRG

Vid lika tröjfärg byter bortalag. En lista över tröjfärgerna kommer finnas bifogat på hemsidan under "Mer" två veckor innan cupen startar.

PROTESTER

Eventuell protest ska inlämnas skriftligt till Tävlingskansliet som är beläget i Idrottshuset, senast 30 minuter efter match. Protestavgift på 1000:- betalas samtidigt, endast kontant betalning. Avgiften återbetalas om protesten godkänns. Tävlingsjuryns beslut kan ej överklagas. Juryn behandlar ej protester angående domslut. Protestärenden handläggs av Örebrocupen Innebandys tävlingsjury.

PARKERING

Örebrocupen Innebandys organisation tar inte ansvar för felaktigt parkerade bilar. Gängse parkeringsregler gäller även under cupen. Var vänliga beakta detta. Vidarebefordra gärna denna information till föräldrar och andra anhöriga som kommer för att titta på cupen.

VÄRDESAKER

På förekommen anledning vill vi vädja till er att inte förvara värdesaker, kläder med mera på platser ni inte har uppsikt över. Tävlingsarrangören ansvarar ej för borttappade/förlorade saker.

FÖRSÄLJNING

Vi kommer att erbjuda kiosker i samtliga hallar. I Idrottshuset kommer det också finnas möjlighet att köpa cup t-shirts och cup-hoodies. Mer info kommer närmare cupens start.

ALLERGIER

P.g.a. att det finns deltagare med extrem nötallergi så råder det totalt förbud mot nötter, jordnötter och mandel på skolorna samt spelarenorna.

DROGFRITT ANSVAR

Cuporganisationen förutsätter att samtliga inblandade i Örebrocupen Innebandy agerar drogfritt! Rökning är inte tillåten i skolan eller i arenorna. Särskilt ansvar som goda förebilder läggs på ledarna.

FELSKRIVNINGAR/TRYCKFEL/ÄNDRINGAR

Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar, tryckfel eller ändringar i våra publikationer (såsom turneringsinformation, spelprogram, hemsida med mera).

FORCE MAJEURE

Nedanstående Force Majeure-klausul gäller vid oförutsedda händelser som förhindrar genomförande av arrangemang och som arrangören inte kunnat förhindra. För att läsa om hur vi hanterar COVID-19, läs nedan paragraf.

Örebrocupen Innebandy är inte återbetalningsansvarig, och är inte heller ansvarig för ekonomisk förlust eller skada, som kan uppstå på grund av händelser som ligger utanför Örebrocupen Innebandys kontroll, exempelvis krigsliknande händelse, eldsvåda, översvämning, avbrott i allmänna kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk, eller andra force majeure-händelser.

HANTERING AV COVID-19 ELLER LIKARTAD PANDEMI

Vi för kontinuerligt dialog med Örebro kommun, Svenska Innebandyförbundet och Örebro Läns Innebandyförbund gällande förutsättningarna för cupen. Vi följer alltid de regler som ställs på genomförande av cupen. För närvarande kommer vi spela med publik, detta beslut kan komma att ändras utefter eventuella myndighetsbeslut i framtiden.

Om cupen ställs in pga Covid-19 eller likartade pandemiorsaker får samtliga lag full återbetalning av samtliga inbetalda avgifter.

Viktigt att tänka på är att vi följer de råd och regler som FHM ger. Därför kan begränsningar i hur många lag vi kan hantera och hur många övernattande på cupen vi kan ha ändras under anmälningstidens gång. Ni kan säkra er plats i cupen genom att betala anmälningsavgiften. Datum för inbetalning av anmälningsavgift avgör turordning om antalet lag kommer begränsas.